Aktiviteter

Udforsk nogle af de mange aktiviter som Bolnuevo's omegn kan tilbyde. 

Vandreruter

Adskillige kommende andelshavere har været på besigtigelse i Bolnuevo-Mazarrón. Der har de blandt andet været ude at udforske vandremulighederne i området og har været så søde at give os en beretning om disse: 

Mazarróns turistorganisation gør meget for at promovere vandresport og har udgivet kort over alle ruter, som kan findes her.
Derudover har de også lavet en folder, der trin for trin beskriver tre ture og deres varianter, som ligger tæt på Bolnuevo. 

Mange vandreentusiaster har tracket deres ruter rundt i området og delt dem på Wikiloc
Du kan tilgå Wikiloc på deres app og tracke den rute, du går. Derefter kan du gemme filen som en ".pgx"-fil, og hvis du klikker på "public", når du gemmer den, så kan andre vandreentusiaster også hente ruten og bruge den i appen. Der er rigtig mange vandrere, der blandt andet har delt deres ture rundt i Bolnuevo, Mazarrón og Cartagena.

Både de ruter som Mazarróns kommune udgiver, og ruterne på Wikiloc indeholder al ønskelig information om sværhedsgrad, længde, hvor der eventuelt er stejle stigninger. Så hvis du har højdeskræk, ved du nemt, hvilke ruter du skal undgå.

Hvis du er nybegynder i forhold til vandring, så kan vi varmt anbefale at købe nogle vandrestøvler allerede fra start. De er meget bedre end kondisko, sandaler, klipklapper etc. Vandrestøvlerne føles heller ikke varmere end andet fodtøj. De giver bare mere stabilitet til dine fødder. 
Husk at som andelshaver har du en personlig kasse i kassedepotet, hvor du kan gemme ting, så du har dem klar, når du kommer.

Download deres guide over vandreruter i området: 
https://visitamazarron.com/wp-content/uploads/rutas-senderismo.pdf


Golf

Der er rigtig mange fine golfbaner i kort afstand fra Bolnuevo. I depotrummet kan man finde golfudstyr til både damer og herre. Pt. er der tre højrehåndssæt til herre og 1 til damer.

Andelshotellet har oprettet en lille golfforeningen hvor vi deler erfaringer og klippekort til diverse golfbaner.
Kilk her for at blive medlem af facebookgruppen.

Gruppen være åben for interessede, som overvejer at blive andelshavere. Her kan vi lave opslag med billeder, når vi har været på en af banerne. Eller skrive andet golf-relevant. Lige nu har vi en velfungerende rabataftale med Lamborghini-banen (9 huller) nær Antico, hvor der allerede er spillet 40-50 runder. Flere har også spillet på den fantastiske Antognolla-bane, som ligger 20 km nord for Perugia. Vi glæder os til at komme igang også i Spanien, hvor vi har været i kontakt med et par baner.

Afstand fra Bolnuevo: 20-60 km

Afstand fra Bolnuevo: 60-70 km


Cykelruter og Cykel udlejning

Mazarróns turist-satsning er cykling, og især cykling på mountainbikes. Der er etableret et center for mountainbikes, som hedder BTT centre Mazarrón. De er den eneste kommune i Spanien, der har internationalt godkendte ruter, der løber gennem det smukke landskab. De har lavet to IMBA-godkendte ruter. Begyndelsen og slutningen af begge ruter er ved Mazarróns kommunale sportscenter:

  • Patridge Route: Denne rute er 44 kilometer lang. Den kører gennem den østlige del af kommunen.
  • Ruta de Las Calas: Denne rute er 48 kilometer lang og kører langs vestkysten.

Du kan læse mere om de to ruter her
Du kan finde flere cykelruter på MapMyRide

Er man til de kortere ruter, så kan vi klart anbefale en tur til Sierra de las Moreras. Las Moreras er et beskyttet naturreservat, som ligger kun 2 km. fra Bolnuevo. Turen frem og tilbage er ca. 20 km i bakket terræn, så det er en fordel at benytte Andelsforeningens Mountain bikes.

Turen til kystbyen La Azohia er en anden god cykelrute. La Azohia ligger ca. 16 km fra Bolnuevo og er en rigtig flot og hyggelig by. De sidste 5 km er delvist cykelsti og man cykler langs havet. 
Vi kan anbefale, at man stopper ved den lokale Chirangito "Ferris Chiringo" ca. 2 km fra byen og får sig en forfriskning. Klik her for adressen

Husk at som en del af Andelshotel-konceptet, vil der være 8 cykler til deling mellem andelshaverne - 4 elektriske og 4 almindelige. 

Foreningen afventer stadig levering af de første elcykler, så hvis man ønsker det, så kan man leje både almindelige og el mountain bikes hos den lokale cykelforhandler. Pris 30-35 euro pr. dag
Læs mere på deres hjemmeside: https://ecoadventure.es/


Surfing

Til alle jer der tør prøve kræfter med surfing, så kan vi anbefale Bahiasurf. De har butik i Puerto de Mazarrón og er ejet af Ambers svoger Jose, som har mere end 25 års erfaring med surfing. 
Bahiasurf tilbyder:

  • Surf kurser til folk I alle aldre og niveauer. 
  • Leje af surfudstyr.
  • Leje af havkajakker (Single, two-seater)
  • Kajak udflugter til Punta Vela, Water Cave, Cueva Lobas Island.
  • Leje af Paddleboard udstyr
  • Paddleboard undervising. 

Læs mere på: https://bahiasurf.com/cursos-y-reservas-online/


Tennis og padel tennis

Hvis man er til Tennis eller padel, så er det muligt at leje baner i Mazarrón eller Puerto de Mazarrón. Bemærk at bl.a. leje af tennisbaner nemt kan gøres med Whatsapp (Messenger app som alle I sydeuropa og Latinamerika bruger). Down appen i Google eller Apple store.  Skriv på engelsk eller spansk. Det er vores erfaring, at man kan komme rigtig langt med google spansk.  

Padel tennis
Læs mere om padel tennis i Mazarrón på: https://dpadlclubmazarron.es/
For leje af bane og udstyr læs mere på: https://dpadlclubmazarron.es/reservas 
Adresse: C. Pintor Manuel Coronado & Av. Juan Carlos I, 30870 Mazarrón, Murcia, Spanien
tlf: (+34) 744 61 89 16

Tennis i Bolnuevo. 
Der er en tennisbane tæt på resturant Oasis i Bolnuevo. Den er åben for offentligheden og man behøver ikke at reservere, man møder bare op. Pris 7 euro.  
Adresse: https://goo.gl/maps/sn56NhVaZmULEQBE9

Bemærkning fra en andelshaver: Man kan låne deres udstyr, men det er ikke den bedste kvalitet. 

Tennis i Puerto de Mazarrón. 
Kommunen har deres eget sportcenter med bl.a. tennisbaner i Puerto de Mazarrón. 
Prisen for leje af bane varierer afhængig af sæson, men 1 time koster ca. 5-7€. 
Læs mere på https://www.tugimnasio.es/listings/polideportivo-municipal-puerto-de-mazarron/
Adresse: 27, de, C. Sierra del Algarrobo, 25, 30860 Puerto de Mazarrón, Murcia

Cafe Buenavista Social Club.
Til sidst vil vi lige nævne Cafe Buenavista Social Club, som ligger i Alamillo lidt nord for Puerto de Mazarrón. Her er der også mulighed for at leje både padel og tennisbaner. De har en rigtig fin bar og restaurant, hvor man kan møde de lokale. Om fredagen afholder de sprogudveksling, hvor alle kan deltage. 

Adresse: Av. Cabo de Palos, 1, 30868 Mazarrón, Murcia
tlf: +34699970281


Dykning

Til dem som godt kunne tænke sig at prøve kræfter med dykning, så er der rigtige gode muligheder i både Isla Plana og La Azohia. 

Adresse: DiverGente Buceo
tlf: 968 15 25 12
https://maps.app.goo.gl/2hXJUExxZ2j6VXvM8?g_st=iw
Bemærk midlertidligt lukket. Åbner i foråret. 

Cabo de Palos
Ca. 50 min kørsels fra Bolnuevo ligger Cabo de Palos, som er et berømt og populært dykkersted. 

Adresse: Islas Hormigas Diving Club, La Manga, C/ del Faro, 15, 30370 Cabo de Palos, Murcia, Spanien
Bemærk at de fleste dykkerbutikker holder vinterlukket. 


Isla Plana - Nabolag forening

I isla Plana finder man "Asociación de vecinos" eller på dansk nabolags foreningen. Her mødes lokalområdet til forskellige daglige aktiviteter, såsom sprogudveksling, håndværk, musik og meget mere. Alle er velkomne til at deltage dog kræver visse aktiviteter at man meldinger sig ind i den respektive forening. 

Det er et rigtig hyggeligt sted, der summer af liv alle dage om året. Køb en kop kaffe i deres cafeterie og nyd udsigten.  

Tryk her for at Downloade deres aktivitetsprogram: 


Lokale markeder

Puerto de Mazarrón
Der er et stort marked hver søndag morgen i Puerto mazzaron. 

Google maps: https://goo.gl/maps/NosFQZCysVGVdBNn9

Send gerne billeder til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.© Bolnuevo Mazarron. All rights reserved.